<![CDATA[TJODMARKA BARNEHAGE - Hva skjer nå?]]>Thu, 19 Mar 2020 11:11:59 +0100Weebly<![CDATA[Korona]]>Wed, 18 Mar 2020 23:00:00 GMThttp://tjodmarkabarnehage.com/hva-skjer-naring/endelig-ny-nettsideAnnerledestid  
 
I løpet av et par timer gikk vi i forrige uke til å være et samfunn med full drift til en slags  
unntakstilstand med stengte barnehager, skoler og fritidstilbud.  
Vi håper dere har fått tilstrekkelig med informasjon fra oss, og at dere lager dere gode dager. 
Beredskapsavdelingen.  
Personalet i barnehagen har delvis hjemmekontor, noe praktisk arbeid i barnehagen samt at noen jobber skift på beredskapsavdelingen. Styret i barnehagen tok raskt en beslutning på at vi ikke ville vurdere permittering, da det er godt for personalet å kjenne på trygghet i en ellers utfordrende situasjon.  
 
Beredskapsavdelingen i Tjodmarka består av barn av helsepersonell og barn med spesielle omsorgsbehov. Det har denne uken vært 6 barn som har benyttet seg av tilbudet, mens fra mandag 23.mars kan vi bli 9 barn. Vi står klar for å utvide hvis det blir behov for det. 
Beredskapsavdelingen holder til på Bjørk og alle som benytter seg av tilbudet bruker inngangen mellom Bjørk og Lind. I tillegg bruker vi et par av funksjonsrommene. Vi er opptatt av at det skal være et tilnærmet normalt barnehagetilbud, selv om barna oppholder seg på andre avdelinger enn det de er vant til. Personalet på avdelingen er sammensatt av folk fra alle småbarnsavdelingene for å gi barna en trygg hverdag. Jeg vil berømme personalet som gjør en kjempeinnsats på denne litt spesielle avdelingen.  
 
Dere foreldre har vært utrolig positive og rolige. Det er vi veldig takknemlige for. Vi opplever til og med en økt fellesskapsfølelse, der vi står tett (mentalt) sammen og i en utfordrende tid. Da jeg skrev ut mail ad Sola kommune sin mediesak om foreldrebetaling, fikk jeg noen tilbakemeldinger fra foreldre som jeg tenker vitner om samhold og fellesskap. Det varmer. 
 
Personalet i barnehagen har også utvist en enorm fellesskaps- og innsatsvilje. Det dukker opp ideer, aktiviteter og digitale møtesteder som løfter samarbeidet vårt ytterligere. Det er fantastisk å kjenne på når vi sitter fysisk langt borte fra hverandre. Det blir mange klemmer når vi samles til en normal hverdag litt lenger frem i tid, og dere kan forberede barna deres på at det blir noen heftige klemmer på dem også når de ansatte endelig får se barna «sine» igjen. 
 
Ta godt vare på dere selv og hverandre, og ta kontakt hvis det er ting dere lurer på, trenger eller vil diskutere.  
 
Ragnhild ​]]>